Křest EP ´First Cream´ kapely Bad Joker´s Cream

24.05.2014 16:46
Slibovali hell a společně se svými nejlepšími fanoušky 10.5.2014 hell vytvořili. Nedá se říct, že frýdecký club Stoun byl při křtu nového EP narván k prasknutí, ale mnohem záživnější je komornější – rodinná akce než spousta lidí stojících a jen bezduše přihlížejících.
 
Celý večer zahájila ostravská hard rock-rock'n'rollová kapela Forty Lies. Ta návštěvníky klubu pořádně naladila pro zbytek večera a to jak svými více známými a povzbuzujícími písněmi, tak i pomalými baladami. Na první obětní beránky, kteří akci otevírali, byli velice úspěšní a obecenstvo opravdu přilákali k pódiu. 
Po krátké pauze, za úplné tmy, nastoupili na scénu energetičtí Sweet Leopard, kteří to záhy v záři reflektoru rozproudili. Přestože jejich oficiální turné začalo teprve v lednu roku 2013, bylo zřejmé, že nejsou známi pouze v jejich rodné Ostravě a Praze, kde často koncertují po boku Sleazy Roxxx, ale mají pod palcem i frýdeckomístecko . Tato čtyřčlenná různorodá parta se stejnými vášněmi opět vtáhla svojí show všechny přítomné zpět do 80-tých let na proslulý Sunset Strip. Tato banda byla pro Bad Jocker´s Cream velkou oporou, jelikož sami nedávno pokřtili svou novou desku s názvem "Shock me! Thrill me! Love me!", která sklízí pozitivní ohlasy v různých časopisech a webech. Je sice pravdou, že po technické stránce nebylo jejich nachystání 100%, jelikož se jeden z důležitých lidí pro technickou podporu ,,ožral´´ (jak sám přiznával), ale toto však málokdo poznal, protože jsou dobře ucelenou skupinou, která si dokáže poradit v každé situaci. Nikdo ze zúčastněných neměl aktérovi (který měl tento prohřešek na svědomí) nic za zlé, vše totiž vynahradil svým vystoupením, ze kterého všichni cítili, že si jej pořádně užívá. Velice rychle jej doběhl rozvášněný J. C. Smith, který si se svou baskytarou opět užíval romantických chvilek a své fanoušky pod pódiem vždy zchladil sprchou čímkoli, co měl k pití po ruce. 
Jako třetí vystoupil zlatý hřeb večera - kapela Bad Joker's Cream. Čtyřčlenné mužské složení uvádí jako svoji přednost fakt, že jsou mladí a sexy. Kdo by o tom pochyboval, měl by si na jejich koncert brzy zajít a sám ohodnotit. Přestože jsou teprve na začátku své hard/glam rockové éry, dá se předpokládat, že počet jejich fanoušků bude rychle vzrůstat. Svým vystupováním okamžitě předvedli, co v sobě mají, a že jediné co je dělí od většího proslavení je koncertovat, koncertovat a koncertovat.
Jakmile tuto energetickou kapelu se zpěvákem Jesterem Sparksem uvidí kdokoli nový, může si být jist, že je brzy přijde podpořit znovu. Grácie, kterou v sobě muzikanti měli, zvedla přítomné z židlí a dotáhla až před pódium, kde se plácek ihned zaplnil. Perfektní komunikace zpěváka s fanoušky byla na profesionální úrovni a není proto divu, že každého diváka v první řadě jakoby vtáhl vedle sebe na stage. Podpora, kterou kapela měla od svého veselého bubeníka Dala Siveva, byla citelná až na konec samotného klubu a program kytary Stacee Roxxe a baskytary Tommyho Ace celé vystoupení jen podtrhlo. 
BJC předvedli famózní show i přes to, že technika zklamala a nemohli použít elektro-akustickou kytaru, se kterou v několika písních pracují. Kluci ovšem, jak sami řekli, umí improvizovat a vystačili si i tak. Svou chvíli slávy dostal i bývalý bubeník Stanley Stixx, který tak všem ukázal, že s kapelou má stále dobrý vztah. Zhruba v půlce jejich setlistu přišla chvíle samotného křtu. Na pódiu se sešly všechny kapely vystupující během večera, včetně oficiálního zvukaře Miroslava Plešeka. Velké díky také dali Denise Vlkové a Lucii Sklářové, kterým kluci vděčí za zapůjčení aut na koncerty. Netrvalo dlouho a šampaňské teklo proudem jak po novém EP, tak po lidech pod pódiem, což může potvrdit nejen celá první řada, která dostala pořádnou sprchu, ale i lidé stojící opodál. Michalovi Kitovi, ze Sweet Leopard, zřejmě připadal křest nedostačující, a proto celý disk polil lahví alkoholu znovu. S faktem, že jeho alkohol neměl bublinky a nemohl tak efektivně fanoušky osprchovat, si velice spontánně poradil a pod pódiem bylo opět mokro. Za ohlušujícího aplausu se všichni odebrali na svá místa a šťastní BJC dohráli zbytek svého programu, který byl docela vyčerpávající.
Oficiální program uzavřela electro-rocková kapela s názvem Public Relations, která začala hrát až po půlnoci, tudíž tancoval opravdu už jen ten, kdo měl alespoň trochu sil. Jejich vystoupení mělo fantastickou atmosféru, která byla třešničkou na dortu celého večera. Bohužel návštěvníci clubu byli již unaveni a zůstali jen Ti nejodolnější nebo nejvěrnější. 
 
Po uzavření prostoru Stoun probíhala after party ve vedlejším podniku. Bad Joker´s Cream nenechali své fanoušky na holičkách a plně se jim věnovali i po koncertu až do brzkých ranních hodin. Tuto sešlost podpořili také kluci ze Sweet Leopard. Celkově se opravdu náročná akce dá hodnotit jako dost vydařená. Kdo se zúčastnil rozhodně neprohloupil a už teď ví, že brzy hlavní aktéry přijde podpořit znovu. BJC mají skvěle našlápnuto a všichni fanoušci věří, že kluci drží v rukou možnost dotáhnout svou hudební kariéru vysoko.